Den största kryptomarknadsmarknaden drar enligt uppgift en exit-bluff när administratörer försvinner med 30 miljoner dollar i BTC

Veröffentlicht von

Empire Market, den största marknaden för krypto-darknet, har plötsligt stängts av. Ingen kommunikation utfärdades från marknadens administratörer som tycks ha sippat bort med användarmedel på cirka 30 miljoner dollar i Bitcoin Future. Det ser ut som om det är en ganska massiv utgångsbedrägeri. Enligt den senaste uppdateringen från en anonym journalist, “DarkDotFail” som spårar darknet-aktiviteter, har Empire Market, den största kryptovalutan som accepterar darknet-marknadsplatsen, påstås ha dragit ut en lurad utgång.

Admins of the darknet marketplace släppte bort med användarfonder värda $ 30 miljoner i BTC

Ägarna till Empire Market hade enligt uppgift gjort av med Bitcoin-medel till ett värde av 30 miljoner dollar. Darknet-marknaden startades i januari 2018, efter att AlphaBay gick ned, men den växte exponentiellt för att tillgodose över 1,3 miljoner användare. I rapporten konstateras att Empire lanserades i minne av AlphaBay-administratören Alexandre Cazes som dödade sig själv och inte fungerade av girighet, utan istället vandrade i AlphaBays fotspår. Darknet-marknaden gick offline den 20 augusti och krökade under press från pågående DDoS-attacker. Grundare juniormedarbetare på darknet-marknaden täckte användarnas bitcoin för 30 miljoner dollar.

Empire, den största darknet-kryptomarknaden är borta. Utan förklaring från dess administratörer och inget meddelande från brottsbekämpning ser det ut som en förödande exitbedrägeri.

Darknet befann sig i en guldålder av förtroende. Förvänta dig ett tufft år med utgångsbedrägerier när förtroendet återupptäcks.

Forskning visar en ökad användning av bitcoin på mörkernätet 2020

Bitfury-analysarmen för Bitfury publicerade en rapport som avslöjade en betydande stigning i användningen av bitcoin på mörkernätet 2020. Bitfury släppte nyligen en rapport som tittade på interaktioner med darknet-enheter med cryptocurrency-utbyten och andra darknet-enheter under första kvartalet i år till darknet-aktivitet från de senaste tre åren. I rapporten konstaterades att bitcoin fortsätter att vara ett ekonomiskt verktyg för darknet-enheter. ” Trots cryptocurrency-utbyten och regeringar över hela världen, som säkerställer striktare bestämmelser kring kryptobranschen, fortsätter darknet-kassaflöden att öka.