Het behoud van de rijkdom zal Elon Musk dwingen om Bitcoin te kopen.

Veröffentlicht von

Als je aandacht hebt besteed aan Crypto-Twitter, waar Elon Musk ofwel de neiging heeft om sarcastische grappen te maken over Bitcoin, ofwel om iets te posten van ruimtevaarttechnologie tot anime, dan is het geen nieuws voor jou dat de miljardair de positie van de rijkste man ter wereld heeft weggerukt van collega-biljonair Jeff Bezos, die de positie sinds 2017 in handen heeft gehad.

Musk, die in 2020 nauwelijks tot de top 50 van rijkste mensen behoorde, heeft nu een duizelingwekkende waarde van 184 miljard dollar, dankzij de stijging van de aandelen van zijn bedrijf in Tesla. De fabrikant van elektrische voertuigen overtrof de voorraad van Facebook een paar dagen geleden, met meer dan 7% aanwinsten, wat zijn marktcap op bijna $800 miljard bracht.

Musk die reageerde op zijn nieuw verworven rijkdom met „Hoe vreemd, goed terug aan het werk“ is het gesprek van fintech Twitter, vooral Crypto-Twitter. Te midden van verschillende felicitatieberichten begon Crypto-Twitter een gesprek over de beste strategie voor het behoud van rijkdom die Musk kon toepassen, en hoewel de CEO eerder had ontkend Bitcoin Investor te bezitten, voorspellen Bitcoiners dat Musk binnenkort geen andere keuze zal hebben dan zich in te kopen in Bitcoin.

Vorig jaar hebben een paar miljonairs de cryptocentrische markt betreden toen de inflatie katapulteerde. En naarmate de Amerikaanse regering meer geld blijft drukken, zal de inflatie niet snel tot het verleden behoren en zullen de rijken minder snel een andere keuze hebben dan Bitcoin, dat al beter presteert dan „goud“, een oude favoriet in de industrie.

Als Musk besluit om de duik in Bitcoin te nemen, zal Crypto-Twitter in vuur en vlam staan. Een bullish price rally zal waarschijnlijk volgen op een adoptie die zeker zal schrikken, maar voor veel spelers in de industrie zal het geen verrassing zijn. Gezien het feit dat het fiat zijn waarde blijft verliezen, lijkt Bitcoin de beste gok voor de miljardairondernemer.

De spelers uit de industrie deelden hun mening over dit gezegde;

„Als Elon muskus Bitcoin koopt, komt dat omdat hij weet dat Bitcoin interplanetair geld is. We gaan een verdomde zijlijn hebben op Mars.“

De maan is niet eens ver genoeg.

Een andere Bitcoiner had dit te zeggen;

„Gefeliciteerd Elon muskus voor het feit dat hij de rijkste man op aarde is geworden. Koop nu Bitcoin om die rijkdom te behouden, anders zal Michael Saylor je in 2022 omdraaien.“

Ondertussen is Barry Silbert van Grayscale er al zeker van dat de miljardair al enkele Bitcoins in zijn bezit heeft. „Twitter gaat absoluut zijn shit verliezen als Elon/Tesla bitcoin holdings onthult,“ tweette hij.

En verrassend genoeg kan Elon Musk’s recente reactie op het ontvangen van betaling in Bitcoin een hint zijn dat hij al bezig is met het kopen van Crypto. Toen de auteur van de Bitcoin-gecentreerde film „Accidental billionaires“ naar Twitter ging om te zeggen dat hij nooit meer in bitcoin betaald zou worden, antwoordde Musk met „ik ook niet“.