MicroStrategy’s heeft in 3 jaar tijd meer winst gemaakt met Bitcoin dan met de werkelijke activiteiten.

Veröffentlicht von

In korte tijd werd MicroStrategy een lieveling van de cryptografische industrie, nadat het honderden miljoenen had toegezegd. De beslissing lijkt zijn vruchten af te werpen, aangezien het bedrijf tot nu toe heeft geprofiteerd van de beslissing.

Bitcoin verhoogt de resultaten van Q3

Eerder deze week publiceerde de aanbieder van cloud-based bedrijfsoplossingen zijn financiële resultaten voor het derde kwartaal van 2020. Het bedrijf rapporteerde sterke fundamenten, niet in de laatste plaats gesteund door de beslissing om over te stappen op de Bitcoin-standaard.

De bedrijfsleider Michael Saylor noemde de resultaten enkele van de beste in een decennium, omdat de winst per aandeel $2,06 bedroeg – veel hoger dan de voorspelling van de Wall Street-analisten van $0,04. Het bedrijf zag ook een aanzienlijke groei in zijn kernactiviteiten, omdat de inkomsten uit uitgestelde abonnementen en productlicenties toenamen. Het zelfde zou over zijn werkende marge niet-GAAP kunnen worden gezegd.

Zoals verwacht was de olifant in de kamer het besluit van het bedrijf om zijn reserves om te schakelen naar Bitcoin, dat het al in augustus aankondigde. Op dat moment verklaarde MicroStrategy dat het 21.454 BTC kocht voor 250 miljoen dollar. Dagen later bevestigde Saylor in een tweet dat ze verdubbeld waren en kocht ze nog eens $17.000 lopers, wat hun Bitcoin-inzet op $425 miljoen bracht.

Terwijl MicroStrategy een waardeverminderingsverlies van $44,2 miljoen van de Bitcoin-investering meldde, is het vierde kwartaal al heet van de naald. De Bitcoin-prijs herstelde zich vorige week aanzienlijk, vooral dankzij de geplande integratie van de activa in de kernactiviteiten van PayPal vanaf 2021.
De perfecte tijd om naar Bitcoin te verhuizen

Bitcoin zit comfortabel boven de 13.000 dollar. Gezien het feit dat het bedrijf ongeveer $11.500 waard was toen het zijn reserves verplaatste, is het vrij goed hersteld en staat het nu in het zwart.

In een verklaring legde Saylor uit dat Bitcoin deel uitmaakt van het streven van het bedrijf om waarde op lange termijn te leveren aan investeerders. Hij legde uit:

„De aankoop van $425 miljoen aan bitcoin tijdens het kwartaal biedt de mogelijkheid van een groter rendementspotentieel voor investeerders dan het aanhouden van dergelijke saldi in contanten en heeft de algemene zichtbaarheid van MicroStrategy in de markt vergroot“.

Saylor heeft altijd een pragmatische benadering van Bitcoin gedeeld. Vorige maand legde hij Bloomberg uit dat hij het potentieel van de activa op de lange termijn had gezien, hoewel hij geen Bitcoin-stier is, wil hij er alleen maar op inspelen. De CEO haalde ook alle angst voor volatiliteit van zich af en legde aan de nieuwsbron uit dat hij zijn Bitcoin-holdings op elk moment kon liquideren als hij het gevoel had dat de asset op wankele grond stond.

Met hoe goed Bitcoin heeft gepresteerd, is de kans klein dat het bedrijf binnenkort zal worden geliquideerd.

De voordelen van Bitcoin lijken ook dit jaar te overtreffen. Per gegevens van onafhankelijk cryptoonderzoeker Kevin Rooke heeft MicroStrategy meer verdiend aan zijn Bitcoin-investering dan aan zijn kernactiviteiten in de afgelopen drie jaar. Rooke’s gegevens toonden aan dat de recente prijsstijging de Bitcoin-holdings van MicroStrategy naar een waarde van $525 miljoen had verplaatst. De kernactiviteiten van het bedrijf hebben daarentegen slechts 78 miljoen dollar aan netto-inkomsten verdiend sinds het eerste kwartaal van 2017.