Tesla begint te lijken op Bitcoin in 2017.

Veröffentlicht von

Gaat het ten onder voor Elon Musk, de beroemde oprichter van SpaceX en Tesla? Analist Julian Bridgen heeft de koers van Tesla vergeleken met de bitcoin bubble van 2017, die uiteindelijk op zeer onvrijwillige wijze is geknald. Hij beweert dat Tesla zeer binnenkort vergelijkbare resultaten kan verwachten.

Tesla ziet er niet erg stabiel uit vanaf het einde…

Elon Musk is in veel opzichten een zeer intrigerend figuur. Ondanks dat hij weinig te maken heeft met bitcoin, staat hij bekend als een van de grootste promotors van de cryptocrisis. Hij lijkt er altijd over te praten maar draagt niet echt bij aan de ruimte in termen van tijd, energie of middelen. Hij heeft het bijvoorbeeld nogal over Dogecoin, en lijkt een grote fan te zijn. Toen de kans om als CEO van Dogecoin te fungeren zich echter voordeed, leek Elon Musk op zijn zachtst gezegd ongeïnteresseerd.

Het is moeilijk om de vinger te leggen op de relatie tussen Musk en crypto. Voor het grootste deel lijkt er iets te zijn, al is het niet helemaal duidelijk wat het is of zelfs hoe groot het zou kunnen zijn.

Hoe dan ook, gezien wat een invloedrijke figuur Musk is geweest in de crypto ruimte, is het ironisch dat de aandelen van zijn eigen bedrijf mogelijk dezelfde vorm zouden aannemen als ’s werelds grootste en meest populaire vorm van crypto per marktcap.

Zoals we ons allemaal herinneren, werd 2017 „ontsierd“ door een bepaalde bitcoin-bel. De munt steeg van $1.000 naar ongeveer $20.000 per eenheid tegen de tijd dat het jaar voorbij was. De munt maakte binnen 12 korte maanden een winst van ongeveer $19.000, en toch was in februari volgend jaar het grootste deel van de winst van de activa verloren gegaan. De munt viel in het bereik van $9.000 en eindigde in 2018 met een nog lager bedrag van ongeveer $3.500.

Dit zal waarschijnlijk het slechtste moment in de korte, maar belangrijke geschiedenis van Bitcoin Future worden en nu neemt Tesla, volgens de mede-oprichter van MI2 Partners – een macro-economisch onderzoeksbureau – een vergelijkbare vorm aan. Het bedrijf bevindt zich momenteel in een luchtbel en zou binnenkort op dezelfde manier als bitcoin kunnen neerstorten.

Op het eerste gezicht is het moeilijk om een deel van het bewijsmateriaal te negeren. Tesla is een van de weinige bedrijven die zich uitbreidde tijdens de coronaviruspandemie, een tijd waarin de meeste andere bedrijven in de goot zaten. Het bedrijf zag zijn aandelen exploderen in de eerste maanden van het jaar, toen de meeste andere bedrijven een periode van diep lijden waren ingegaan. Eind augustus werd een aandeel van Tesla voor iets minder dan 500 dollar verhandeld.

Heeft zich een Bubble gevormd?

In een tweet, gaf Bridgen commentaar:

Wat definieert een bubble? Een geweldig verhaal is essentieel. In feite, hoe beter het verhaal, hoe groter de bel. Dan veel liquiditeit en ten slotte een klassieke bubbelgrafiek. Bijvoorbeeld, #bitcoin in 2017. In #TSLA, hebben we alle drie.